Gå til hovedinnhold Gå til søk

EHF – enkelt og billig!

Vi vil med dette slå et slag for EHF-formatet på faktura som skal inn i eller ut fra regnskapssystemer.

Mange kjenner godt til formatet men andre trenger kanskje en liten påminnelse om fordelene med EHF.  Forkortelsen står for Elektronisk Handelsformat og er en norsk tilpasning til et felleseuropeisk fakturaformat.  Det ligger mye effektivisering i seg selv i å standardisere fakturaformat.  Når det i tillegg standardiseres elektronisk slik at tallene alltid leses korrekt inn i ethvert regnskapssystem blir gevinsten desto større.  Fordelene med EHF-formatet er:

·         spart tid

·         sparte ressurser

·         miljøvennlig

Tid – ressurser – miljø

Formatet har vært tilgjengelig i mange år.  Fra 1. juli 2012 begynte Staten å kreve EHF-faktura fra alle leverandører til statlige virksomheter.  Til tross for det, ser vi fremdeles at virksomheter mottar faktura som vedlegg til vanlig e-post eller til og med på papir.

Vi oppfordrer alle næringsaktører til å sende egne faktura i EHF-format og å kreve EHF-format på faktura fra sine leverandører.

Ta kontakt med din regnskapsfører for å få hjelp til det tekniske eller masseutsendelse av informasjon til dine leverandører.

Ta kontakt

Besøk oss i Sjønståveien 2 på Fauske, eller ta kontakt — vi gleder oss til å høre fra deg, og håper vi kan gjøre regnskapshverdagen litt enklere for deg og din virksomhet.