Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Godt nytt år!

Et annerledes og krevende år er nå lagt bak oss.  Året 2020 ble nok ikke slik noen av oss hadde sett for seg.  Med de utfordringer vi har møtt har vi gjort oss nye erfaringer, lært mye og føler vi er kommet faglig styrket ut av det hele.  Gode tider er ingen selvfølge, men det er tross alt i motbakker det går oppover.

Forberedelse til Årsoppgjør

Årsoppgjøret for 2020 nærmer seg.

For deg som næringsdrivende følger det flere plikter i forbindelse med årsskiftet – og vi som regnskapsfører skal utarbeide årsoppgjør, innlevere skattemelding og årsregnskap.

For å gjøre dette på en effektiv og korrekt måte trenger vi mye informasjon fra deg. Vi har derfor laget en sjekkliste over de mest aktuelle forholdene det må informeres om.

Sjekklisten kan lastes ned her .

Kompetansehevingsmidler (BIO-midler)

Fauske Næringsforum har vært i dialog med Nordland Fylkeskommune vedrørende midler til bedriftsintern opplæring, såkalte BIO midler. Midlene søkes via regionalforvaltning og administreres av Nordland Fylkeskommune.

Ordningen er laget for å kunne gi kompetanseheving og dekke lønnsutgifter, kursmateriell, læremateriell for ansatte i håp om å unngå permittering og oppsigelser. Midlene må gjelde omstilling/videreutvikling i bedrifter.

Selv om fristen er ute oppfordres bedrifter til å søke så snart som mulig, da dette kan påvirke potten for 2021 i positiv retning. Se bort fra hva som står om prioriterte områder om hvem som kan søke. ALLE kan nå søke midler!

Dersom dere har spørsmål om ordningen, kan dere kontakte Kai Myrvang tlf. 75 65 37 49 / 993 45 796, evt mailadresse kaimyr@nfk.no

Her kan dere lese mer om ordningen: https://www.nfk.no/om-nordland-fylkeskommune/tilskudd/bedriftsintern-opplaring-bio-2020.1030818.aspx

https://www.regionalforvaltning.no/Startside/Velkommen.aspx

Ny kompensasjonsordning

Ordningen gjelder for de samme næringene som den forrige kompensasjonsordningen, og er åpen for foretak med mer enn 30 prosent omsetningsfall som følge av koronapandemien.

I den nye ordningen legges det opp til at seriøsitetsvurdering og kontroll vil bli gjort før utbetaling. Søkere må benytte godkjent autorisert regnskapsfører eller revisor. Det stilles krav til at hver søknad skal bekreftes av revisor eller autorisert regnskapsfører før den sendes inn.

Brønnøysundregistrene åpner for innsending av søknader 18.januar 2021 for perioden september 2020 til februar 2021.

Vår bransjeorganisasjon, Regnskap Norge, har laget en informasjonsvideo med informasjon om det mest sentrale ved den nye kompensasjonsordningen.  Videoen kan du se om du klikker her.