Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

KOMPENSASJONSORDNING FOR NÆRINGSLIVET I ANLEDNING KORONAVIRUSET

ØKONOMIHUSET FAUSKE OM KOMPENSASJONSORDNINGEN FOR NÆRINGSLIVET I ANLEDNING KORONAVIRUSET

 

  • Vi i Økonomihuset Fauske følger nøye med i disse dager på utspillene fra regjeringen som er rettet mot næringslivet. I går 2. april holdt regjeringen pressekonferanse om en kompensasjonsordning til bedrifter som har vesentlig bortfall av inntekter på grunn av pandemien. Detaljene i ordningen må godkjennes av ESA før den kan tre i kraft. Vi tolker det imidlertid slik at vi kan forholde oss til grovskissen idet som ble lagt fram. I den anledning vil vi komme med noe informasjon og noen oppfordringer til de av våre kunder som kan gjøre seg nytte av tiltaket.

 

  • Ordningen gjelder i første omgang for perioden mars, april og mai. Den gjelder for bedrifter som har hatt minst 20% bortfall av inntekter i mars og minst 30% bortfall av inntekter i april og mai som følge av pandemien. Bedriftene dette gjelder vil få mulighet til å søke månedlig om kompensasjon for en andel av sine faste og uunngåelige kostnader avhengig av størrelsen på inntektsbortfallet. Det vil bli opprettet en elektronisk portal som skal håndtere søknadene og første mulighet for å søke vil bli fredag 17. april. Det er mulig å lese mer om ordningen på denne nettsiden: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/finansministerens-innledning-pa-pressekonferanse-om-kompensasjonsordning-til-bedrifter2/id2696401/

 

  • Til de av våre kunder som anser det som sannsynlig at de kan gjøre seg nytte av ordningen, vil vi komme med følgende oppfordring/påminnelse:
  1. Vi anbefaler ikke å legge inn tall selv i portalen for egen virksomhet. Bruk oss som regnskapsfører eller søk hjelp hos revisor. Det er viktig at tallgrunnlaget blir riktig for at søknadsprosessene skal gå så knirkefritt som mulig og for å unngå forsinkelser og unødig arbeidspress på de som skal håndtere søknadene.
  2. Sørg for at alle bilag som gjelder mars måned blir levert til bokføring så raskt som mulig. Husk at det kan komme bilag datert i april som gjelder mars og som derfor må komme til bokføring i mars.
  3. Sørg for å kutte ned på faste kostnader der det er mulig.
  4. Regjeringen oppfordrer de som eventuelt leier lokaler til å kontakte huseier og be om reduksjon i husleien.
  5. Vær forsiktig med lederlønninger, styrehonorar og utbytte. Regjeringen er klar på at kompensasjonsordningen vil bli sett i sammenheng med ledelsens og eiernes disponeringer i denne tiden.

 

Til tross for vanskelige tider vil vi med dette ønske alle våre kunder så langt det er mulig en GOD PÅSKE!