Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Utbytte på «gammelpenger»? – sørg for å få det vedtatt i 2021!

Statsbudsjettet for 2022 er ikke vedtatt enda, men den nye regjeringen har foreslått at den såkalte oppjusteringsfaktoren for beregning av utbytteskatt for personlige aksjonærer økes fra 1,44 til 1,6. I praksis betyr dette at utbytteskatten vil øke fra 31,68 % til 35,2 % i 2022.

Vår bransjeorganisasjon Regnskap Norge mener det er sannsynlig at forslaget til økning blir stående gjennom budsjettbehandlingen.

Dersom aksjeselskap planlegger å dele ut utbytte i 2022, er det grunn til å vurdere om slikt vedtak bør fattes nå før nyttår. Dette gjelder primært selskap som har «gammelpenger», det vil si fri egenkapital/utbyttegrunnlag i det årsregnskapet som ble avlagt per 31.12.2020.

Dersom utbyttegrunnlaget er opptjent i 2021, må det gjennomføres formaliteter som kan bli utfordrende både tidsmessig og kostnadsmessig.

Her kan du lese mer om utbytte før årsskifte: https://www.regnskapnorge.no/faget/artikler/skatt/utbytte-for-arsskiftet/

Ta kontakt om det er spørsmål rundt dette med utbytte som vurderes vedtatt før årsskiftet.